Серия NU-JD

Sharp 550W
NU-JD550

Монокристален двулицев стъклен соларен панел, 144 клетки с технология half-cell, предназначен за големи фотоволтаични системи, оптимизиран за дългосрочна надеждност и производителност.

характеристики на продукта

Двустранно проектно решение (1500 V)

По-ниски BOS разходи чрез по-дълги струни.

Доказано качество

VDE, IEC/EN61215, IEC/EN61730
Клас на безопасност II, CE
Клас на пожароустойчивост C

MBB шинна технология

Технология с множество шини + температурен коефициент от -0,349%/°C, увеличаващ усилването на мощността.

Висока ефективност на модула (21,3%)

PERC монокристални фотоволтаични модули

Полуразрязана клетка

Подобрена производителност на засенчване, по-ниски вътрешни загуби и намален риск от горещи точки.

Надеждна гаранция

30 години гаранция за линейна изходна мощност (мин. 85% номинална изходна мощност през година 30) и 15 години гаранция за продукта.

Дългосрочна надеждност

144 полуклетки, пластина M10 (размер на панела: 2278 x 1134 x 35 mm)

Здрав дизайн на продукта

Тест за устойчивост на PID
Тест за солена мъгла (IEC61701)
Тест за амоняк (IEC62716)
Тест за прах и пясък IEC60068)

Гарантирана положителна мощност

Гарантиран положителен толеранс на мощността (постига се най-малко определената стойност и до 5% повече)

Соларити е най-големият официален партньор на Sharp за България за висококачествени фотоволтаични панели.

Сервизна
поддръжка

Възможност
за финансиране

Система за енергиен
мениджмънт

Следпродажбено
обслужване

Спецификации

Електрически
Максимална мощност (Wp)
Ефективност на модула (%)
Максимално системно напрежение (V DC)
550
21.3
1500
Физически
Клетки
Дължина / ширина / дълбочина (mm)
Тегло (кг)
Цвят на рамката
Цвят на задния лист
144 клетки наполовина (M10), 10 шини
2278 x 1134 x 35
27.5
Алуминий
Няма (стъкло)
Физически
Гаранция на продукта
Линейната изходна мощност гарантира
15 години в ЕС, 12 години в останалия свят
85% от Pnom през 30-та година
Sharp Energy Solutions

Предимства на полуклетъчната
фотоволтаична панелна технология

Основните преимущества на полуклетъчните модули за потребителите са по-високата производителност (с 2-3%) и подобреното общо производство. При полуклетъчните модули стандартните клетки са разделени на две равни части. В допълнение, модулите също се делят на горна и долна половина, а полуклетките са разположени върху тях. Когато клетките бъдат разделени, генерираната мощност при всяка от тях се намалява наполовина, а загубите, свързани със съпротивление, на ниво клетка и модул, се намаляват до една четвърт.

Освен това, намаленият наполовина ток може чувствително да понижи температурата в клетките, като по този начин минимизира риска от създаване на ефект на горещи точки. Трите малки разпределителни кутии, разполагащи само с по един байпасен диод, пренасят по-малко топлина към клетките. Изброените фактори допринасят за цялостно увеличаване на жизнения цикъл на системата.

Също е важно да се отбележи, че разделянето на модулите наполовина ще окаже въздействие върху крайната производителност. При разделяне на модула пътят на генерирания ток се съкращава, намалявайки загубите от съпротивление.

Вертикалният монтаж на модулите спомага против засенчване. Например, ако долната половина на модула бъде засенчена, горната половина все пак генерира 50% производителност, която при цял клетъчен модул би била прекъсната. Това може да се получи при междуредово засенчване на инсталации в свободно поле или покривни инсталации под наклон. Благодарение на полуклетъчните модули, системите могат да постигат по-високи класове на мощност и по-добра производителност.

Цена

SHARP предлага на крайния потребител 15 години продуктова гаранция на ЕС и 25 години гаранция за линейна изходна мощност, стартиращи от момента на пристигане на продукта при потребителя. Всички клиентски гаранции се управляват от офисите ни в Хамбург, Германия.

Опит в индустрията

Доверете се на над 50 милиона
панела SHARP, монтирани във всяка
възможна заобикаляща среда

Фотоволтаичните продукти SHARP се използват в целия свят, с широка гама от приложения и при всякакви възможни условия. В планински и пустинни райони, в страни с леден климат и такива с екстремна влажност и температура, нашите фотоволтаични модули са се доказали като издържливи и надеждни, допринасяйки навсякъде за по-добро обезпечаване с енергия за бъдещето.

Тъй като е на соларния пазар от 60 години — по-дълго от всяка друга компания в индустрията — опитът на Sharp във фотоволтаичния (PV) бизнес е ненадминат. Като пионер на фотоволтаичния пазар Sharp е движеща сила зад използването на фотоволтаични технологии от десетилетия и е доставил повече от 50 милиона фотоволтаични модула. Фотоволтаичните модули на Sharp се използват по целия свят в широк спектър от приложения и среди. От планините до пустинята, от ледения климат до екстремната влажност и топлина, панелите Sharp са се доказали като здрави и надеждни. Изискващите продуктови тестове от Sharp се основават на десетилетия опит в индустрията и са до пет пъти по-строги от изискванията на IEC стандартите.

Изграждане на фотоволтаична система

Има ли смисъл от соларна система за собствени нужди?

Да, има смисъл да имате слънчева система за собствени нужди, особено ако се интересувате от намаляване на зависимостта си от традиционните енергийни източници и искате да допринесете за по-устойчиво бъдеще. Системите за слънчева енергия могат да осигурят електричество за различни цели, включително захранване на вашия дом, отопление на вода, зареждане на електрически превозни средства или дори управление на бизнеса ви.